ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
SYRON ALL SEASON VAN 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BERLIN ALL SEASON VAN 235/65R16 113R (C) #243204

Всесезонни гуми BERLIN ALL SEASON VAN - Лекотоварни Гуми ( 113R )
Товарен индекс 113 до 1150 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност `Наличност: 4 бр.+
157 . 97 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание SYRON е фирмата произвела тази гума. Моделът ALL SEASON VAN може да закупите от магазина ProGumi на атрактивна цена.Този модел гуми са от вид: всесезонни. Ширината на модела е 235. 65 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R16. 113 (до 1150 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми R (до 170 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е B. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Разглежданите от вас гуми са сравнително тихи за този клас , като нивото на шум е 72 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител BERLIN
Модел ALL SEASON VAN
Сезон всесезонни гуми за бус
Ширина 235
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 113 (до 1150 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Индекси C
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
73

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми може да имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 20 процента от разхода на гориво за вашето превозно средство.

Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на каране също оказват сериозно влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане на гумите покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при внезапно спиране между класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране. Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е изключително важно с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху влажния асфалт. Например за автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той маркира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: автогуми цени  гуми 195 65 r15  нови всесезонни гуми  зимни гуми