ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BERLIN ALL SEASON 1 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BERLIN ALL SEASON 1 195/50R15 86H (1, XL) #276256

Всесезонни гуми BERLIN ALL SEASON 1 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 86H )
Товарен индекс 86 до 530 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност `Наличност: 3 бр.
81 . 78 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя BERLIN. Моделът ALL SEASON 1 може да закупите от сайта ProGumi на атрактивна цена.Маркировката на гумите е всесезонни. Ширината на модела е 195. Отбелязаната височина за гумата е 50. Отбелязаният диаметър за гумата е R15. 86 (до 530 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Гумите имат скоростен индекс H (до 210 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. B е индексът за сцепление на мокро за гумата. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е D. Тази гума e с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 71 dB. Ние предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител BERLIN
Модел ALL SEASON 1
Сезон всесезонни гуми
Ширина 195
Височина 50
Диаметър R15
Товарен индекс 86 (до 530 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Опции XL-подсилена гума
Индекси 1, XL
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
D
B
71

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи около до 20% от разхода на гориво при вашата кола. Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми определено ще имате по-икономични параметри на потребление на гориво.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Екологичното каране ще намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при условията на шофиране. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство бързо върху влажния асфалт. За превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Това маркира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми цени  205 55 r16  бг гуми  нови зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки