ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BERLIN ALL SEASON 1 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BERLIN ALL SEASON 1 175/65R14 82T (1) #276252

Всесезонни гуми BERLIN ALL SEASON 1 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 82T )
Товарен индекс 82 до 475 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност `Наличност: 0 бр.
76 . 89 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BERLIN е компанията производител на разглежданата от вас гума. Популярна фирма на пазара. Моделът ALL SEASON 1 може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi на промоционална цена. Обозначението Сезон на гумите е от тип: всесезонни. Маркираната ширина за модела е 175. Отбелязаната височина за гумата е 65. R14 е отбелязаният диаметър за гумата. Товарен индекс - 82 (до 475 кг). Моделът гуми има скоростен индекс от T (до 190 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е B. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност D. Разглежданата от вас гума е доста тиха при шофиране отбелязаното ниво на шум е 71 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител BERLIN
Модел ALL SEASON 1
Сезон всесезонни гуми
Ширина 175
Височина 65
Диаметър R14
Товарен индекс 82 (до 475 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Индекси 1
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
D
B
71

Обозначенията в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около до 20 процента от консумацията на гориво за вашата кола. Когато купите гуми с по-добри показатели за разход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране намалява консумацията на гориво. Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според стила на шофиране от водача. Например за превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация. Сцеплението с влажен асфалт е много важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху влажния асфалт.

*. Външен шум

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той категоризира гумата по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: всесезонни гуми цени  мото гуми  гуми 205 55 r16  195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки