ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BERLIN ALL SEASON 1 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BERLIN ALL SEASON 1 225/65R17 102H (1) #276070

Всесезонни гуми BERLIN ALL SEASON 1 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 102H )
Товарен индекс 102 до 850 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност `Наличност: 3 бр.
132 . 81 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BERLIN е производителят на тази гума. Една от популярните компании на пазара. Модел ALL SEASON 1 можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi.Този модел гуми са отбелязани от вид всесезонни. Маркираната ширина за модела е 225. Отбелязаната височина за гумата е 65. Отбелязаният диаметър за гумата е R17. Допустимият товарен индекс е 102 (до 850 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс H (до 210 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е B. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Разглежданият от вас моделе сравнително тих отбелязаното ниво на шум е 71 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител BERLIN
Модел ALL SEASON 1
Сезон всесезонни гуми
Ширина 225
Височина 65
Диаметър R17
Товарен индекс 102 (до 850 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Индекси 1
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
D
B
71

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Според различни изследвания - на гумите се дължи около 16 процента от консумацията на гориво при вашата кола. Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми ще имате по-икономични параметри на потребление на гориво.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Ниското налягане на гумите покачват значително съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокърт път. Теглото на колата и вашият личен стил на каране също могат да окажат значително влияние. Енергийно ефективното каране ще намали разхода на гориво. Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е много важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху влажния асфалт. Разликата между гуми класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при стила на шофиране и други фактори. За лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той категоризира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: автогуми  всесезонни гуми цени  зимни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки