ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BERLIN ALL SEASON 1 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BERLIN ALL SEASON 1 195/55R15 85H (1) #276051

Всесезонни гуми BERLIN ALL SEASON 1 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 85H )
Товарен индекс 85 до 515 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност `Наличност: 0 бр.
82 . 48 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BERLIN е компанията производител на тази гума. Наложена марка на пазара. Моделът ALL SEASON 1 може да закупите от сайта ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е маркирана като всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 195. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 55. Отбелязаният диаметър за гумата е R15. 85 (до 515 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми H (до 210 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро B. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. 71 dB e шума при шофиране, като това е много добър показател. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител BERLIN
Модел ALL SEASON 1
Сезон всесезонни гуми
Ширина 195
Височина 55
Диаметър R15
Товарен индекс 85 (до 515 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Индекси 1
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
D
B
71

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 17% от консумацията на гориво за вашата кола. Изборът на гуми с по-добра категория за разход на гориво ще ви осигури значително по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Теглото на автомобила и вашият уникален стил на каране също оказват сериозно влияние. Енергийно ефективното шофиране намалява консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане на гумите покачват значително съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокър път. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана от A до G по цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре колата незабавно върху мокрия асфалт. Разликата при внезапно спиране между гуми от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според условията на шофиране и други фактори. Например за лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Това класифицира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови гуми за мотори  нови летни гуми  всесезонни гуми цена  бг гуми  нови автомобилни гуми