ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Barum Vanis AllSeason 195/70R15 102R (8PR, 18PR, M+S, 3PMSF) #297016

EAN: 4024063002494
Всесезонни гуми Barum Vanis AllSeason - Лекотоварни Гуми ( 102R )
Товарен индекс 102 до 850 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
156 . 84 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от BARUM. Известна фирма в света на гумите. Модел VANIS ALLSEASON можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi на супер цена.Този модел гуми са всесезонни. Маркираната ширина на гумата за модела е 195. 70 е отбелязаната височина за гумата. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R15. 102 (до 850 кг) е допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за този модел гуми е R (до 170 км/ч.). Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност A. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност C. Този моделе доста тих при шофиране , като нивото на шум е 73 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2-4 дни.
Характеристики
Производител BARUM
Модел VANIS ALLSEASON
Сезон всесезонни гуми за бус
Ширина 195
Височина 70
Диаметър R15
Товарен индекс 102 (до 850 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Индекси 8PR, 18PR, M+S, 3PMSF
Тежест 10.92
Доставка 2-4 дни
евро етикет
C
A
2
73

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 17-20% от консумацията на гориво за вашата кола. Ако управлявате автомобил с висок клас гуми ще имате по-икономични параметри на потребление на гориво.

Теглото на автомобила и вашият собствен стил на шофиране също оказват голямо влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране намалява разхода на гориво. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Икономията в консумацията на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е изключително важно с оглед на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство незабавно върху влажното пътно платно. Разликата между гуми класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при условията на шофиране. За превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Това маркира гумите по отношение на европейските лимити за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Вижте също: гуми за мотор цена  online gumi  гуми 205 55 r16  автогуми