ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Barum Vanis 3 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BARUM VANIS 3 205/75R16 110/108R (8PR) #279862

EAN: 4024063006317
Летни гуми BARUM VANIS 3 - Лекотоварни Гуми ( 108R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 108 до 1000 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
209 . 83 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е BARUM. Предпочитана марка на редица клиенти в страната. Модел VANIS 3 можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi на супер цена. Обозначението Сезон на гумите е маркирано като летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 205. Маркираната височина за гумата от производителя е 75. R16 е отбелязаният диаметър за гумата. Товарен индекс - 108 (до 1000 кг). Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми R (до 170 км/ч.). C е отбелязаното сцепление на мокро за модела. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. 72 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Ние предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при допълнителни въпроси може да се свържете с наш служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител BARUM
Модел VANIS 3
Сезон летни гуми за бус
Ширина 205
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 108 (до 1000 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси 8PR
Тежест 14.65
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
2
72

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

На гумите се дължи до 16% от разхода на гориво за вашето превозно средство. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали разхода на гориво. Ниското налягане при гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на каране също могат да окажат значително влияние.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра. Икономията на гориво е маркирана от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране и други фактори. За превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре колата бързо върху влажното пътно платно.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: автогуми  195 65 r15  всесезонни гуми цена  зимни гуми