ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Barum Vanis 3 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BARUM VANIS 3 185/82R14 102/100R #277989

EAN: 4024063006140
Летни гуми BARUM VANIS 3 - Лекотоварни Гуми ( 100R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 100 до 800 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
134 . 43 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от BARUM. Известна фирма в света на гумите. Моделът VANIS 3 се предлага в магазина ProGumi.Гумите са класифицирани от тип летни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 185. R14 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Товарен индекс - 100 (до 800 кг). Скоростният индекс е сред най-добрите R (до 170 км/ч.) за този клас гуми. Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е C. Маркировката за разхода на гориво е C. Разглежданата от вас гума e с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 72 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител BARUM
Модел VANIS 3
Сезон летни гуми за бус
Ширина 185
Височина 82
Диаметър R14
Товарен индекс 100 (до 800 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Тежест 11.00
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
2
72

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви осигури по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 16% от разхода на гориво за вашата кола.

Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на каране също могат да окажат голямо влияние. Енергийно ефективното каране ще намали със сигурност разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра. Икономията в потреблението на гориво се маркира в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране. При автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокрия асфалт.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той маркира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например при увеличение само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: зимни гуми цени  летни гуми цени  автогуми цени