ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Barum Vanis 3 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BARUM VANIS 3 195/70R15 104/102T (TL) #277482

EAN: 4024063006126
Летни гуми BARUM VANIS 3 - Лекотоварни Гуми ( 102T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 102 до 850 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
151 . 12 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BARUM е производителят на тази гума. Моделът VANIS 3 се предлага в магазина ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е от вид: летни. Отбелязаната от производителя ширина е 195. 70 е маркираната височина за гумата от производителя. R15 е отбелязаният диаметър за гумата. 102 (до 850 кг) е допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за този модел гуми е T (до 190 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност C. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност C. Този моделе сравнително тих , като нивото на шум е 72 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител BARUM
Модел VANIS 3
Сезон летни гуми за бус
Ширина 195
Височина 70
Диаметър R15
Товарен индекс 102 (до 850 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси TL
Тежест 12.00
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
2
72

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Гумите оказват до 18 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил. Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви позволи по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Екологичното шофиране намалява потреблението на гориво. Ниското налягане на гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокър път. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокрото пътно платно. За кола движеща се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми цена  всесезонни гуми цена  зимни гуми