ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Barum Vanis 3 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Barum Vanis 3 185/75R16 102R (8PR) #276671

Летни гуми Barum Vanis 3 - Лекотоварни Гуми ( 102R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 102 до 850 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
179 . 86 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BARUM е производителят на тази гума. Моделът VANIS 3 може да закупите от ProGumi.Този модел може да е правилният избор ако търсите да закупите летни гуми. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 185. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 75. Отбелязаният диаметър за гумата е R16. Товарен индекс - 102 (до 850 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е R (до 170 км/ч.). C е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител BARUM
Модел VANIS 3
Сезон летни гуми за бус
Ширина 185
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 102 (до 850 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Индекси 8PR
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
72

Обозначенията в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Ако управлявате автомобил и ползвате висок клас гуми определено ще имате по-икономични стойности на потребление на гориво. Много научните изследвания показват, че на гумите се дължи около до 20% от консумацията на гориво за вашата кола.

Теглото на автомобила и вашият личен стил на шофиране също оказват сериозно влияние. Енергийно ефективното шофиране намалява консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Икономията на гориво е маркирана от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокро пътно платно. Разликата при внезапно спиране между гуми класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при условията на шофиране. При лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Външен шум Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той маркира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: нови автогуми  всесезонни гуми  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки