ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BARUM SNOVANIS 2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Barum SnoVanis 2 165/70R14 87R #267999

EAN: 4024063582378
Зимни гуми Barum SnoVanis 2 - Лекотоварни Гуми ( 87R )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 87 до 545 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 2 бр.
179 . 75 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BARUM е производителят на тази гума. Популярна фирма на пазара. Модел SNOVANIS 2 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi.Маркировката на този модел гуми е зимни. Ширина за модела е 165. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 70. R14 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. 87 (до 545 кг) е разрешеният товарен индекс. Скоростният индекс е сред най-добрите R (до 170 км/ч.) за този клас гуми. Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е C. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност D. Този моделе сравнително тих , като нивото на шум е 73 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител BARUM
Модел SNOVANIS 2
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 165
Височина 70
Диаметър R14
Товарен индекс 87 (до 545 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Тежест 6.99
Доставка 2 дни
евро етикет

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Ако управлявате автомобил и ползвате висок клас гуми определено ще имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво. Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 20 процента от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали потреблението на гориво. Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията на гориво се маркира от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например за кола движеща се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху влажния асфалт.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той класифицира гумите по отношение на европейските лимити за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи дори и само с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно при нас: автомобилни гуми цени  205 55 r16  гуми онлайн  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки