ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BARUM SNOVANIS 2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Barum SnoVanis 2 185/0R14 102Q (8PR) #267968

EAN: 4024063581555
Зимни гуми Barum SnoVanis 2 - Лекотоварни Гуми ( 102Q )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 102 до 850 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 3 бр.
154 . 94 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BARUM е фирмата произвела тази гума. Любима марка на редица клиенти в страната. Модел SNOVANIS 2 можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi на супер цена. Обозначението Сезон на гумите е класифицирано като зимни. Отбелязаната от производителя ширина е 185. 80 е отбелязаната височина за гумата. R14 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. Допустимият товарен индекс е 102 (до 850 кг). Скоростният индекс е сред най-добрите Q (до 160 км/ч.) за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро C. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност D. Тази гума e с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 73 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител BARUM
Модел SNOVANIS 2
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 185
Диаметър R14
Товарен индекс 102 (до 850 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Индекси 8PR
Доставка 2 дни
евро етикет

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Когато изберете гуми за вашата кола с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 15% от консумацията на гориво при вашата кола.

Теглото на превозното средство и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране намалява консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокър път. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията на гориво се маркира в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокрия асфалт. Разликата при внезапно спиране между гуми от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране и други фактори. При кола движеща се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Това маркира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: автогуми цена  гуми  зимни гуми  летни гуми цена