ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Barum SnoVanis 3 215/75R16 113R (8PR) #227908

EAN: 4024063005693
Зимни гуми Barum SnoVanis 3 - Лекотоварни Гуми ( 113R )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 113 до 1150 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
324 . 26 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е BARUM. Една от наложените компании на пазара. Моделът SNOVANIS 3 се предлага в магазина ProGumi на супер цена.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана от производителя като зимни. Ширина за модела е 215. 75 е маркираната височина за гумата от производителя. Маркираният диаметър за гумата е R16. 113 (до 1150 кг) е товарният индекс за модела. Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е R (до 170 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е C. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е E. 72 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител BARUM
Модел SNOVANIS 3
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 113 (до 1150 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси 8PR
Тежест 15.19
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
C
2
72

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Редица научните изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 16 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Когато купите гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Ниското налягане при гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали разхода на гориво. Разликата в графиката между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията на гориво се оценява от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране. Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокрото пътно платно. За кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на лимитите на ЕС за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: автогуми  195 6515  всесезонни гуми  зимни гуми