ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Barum SnoVanis 3 235/60R17 117R (10PR, M+S, 3PMSF) #227892

EAN: 4024063005532
Зимни гуми Barum SnoVanis 3 - Лекотоварни Гуми ( 117R )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 117 до 1285 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
402 . 91 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BARUM е компанията производител на разглежданата от вас гума. Любима марка на редица клиенти в страната. Предлаганият модел SNOVANIS 3 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi на атрактивна цена.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана като зимни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 235. Отбелязаната височина за гумата е 60. R17 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 117 (до 1285 кг) е товарният индекс за модела. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е R (до 170 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е C. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност E. Разглежданите от вас гуми са доста тихи тяхното ниво на шум е 72 dB. Ние предлагаме модел с доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител BARUM
Модел SNOVANIS 3
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 235
Височина 60
Диаметър R17
Товарен индекс 117 (до 1285 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси 10PR, M+S, 3PMSF
Тежест 16.24
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
C
2
72

Легнда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително 16% от разхода на гориво за вашия автомобил. Когато купите гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на колата и вашият уникален стил на управление на автобола също оказват значително влияние. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокърт път.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране и други фактори. Например при автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това маркира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: нови всесезонни гуми  нови гуми за мотор  205 55r16  гуми 195 65 r15