ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BARUM SnoVanis 3 195/70R15 104/102R (8PR, 18PR) #158811

EAN: 4024063005679
Зимни гуми BARUM SnoVanis 3 - Лекотоварни Гуми ( 102R )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 102 до 850 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
161 . 85 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от BARUM. Популярна фирма на пазара. Моделът SNOVANIS 3 се предлага в магазина ProGumi.Тези гуми са от тип зимни. Маркираната ширина на гумата за модела е 195. 70 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R15. 102 (до 850 кг) е разрешения товарен индекс. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е R (до 170 км/ч.). Ние можем да осигурим този модел за 2 дни.
Характеристики
Производител BARUM
Модел SNOVANIS 3
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 195
Височина 70
Диаметър R15
Товарен индекс 102 (до 850 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси 8PR, 18PR
Тежест 11.69
Доставка 2 дни
евро етикет
E
C
2
72

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Ако притежавате гуми с по-добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. На гумите се дължи до 17 процента от консумацията на гориво при вашата кола.

Екологичното (енергийно ефективно) шофиране може значително да намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на колата и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокър път. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при спирането на автомобил между от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при стила на шофиране от водача. Например за лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е много важно с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Това маркира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: зимни гуми  гуми онлайн  гуми 205 55 r16  летни гуми