ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BARUM SNOVANIS 2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BARUM SNOVANIS 2 185R14 102/100Q (C) #155514

Зимни гуми BARUM SNOVANIS 2 - Лекотоварни Гуми ( 100Q )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 100 до 800 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
153 . 54 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя BARUM. Една от наложените компании на пазара. Моделът SNOVANIS 2 може да закупите от онлайн магазина ProGumi на промо цена.Тези гуми са отбелязани от вид зимни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 185. R14 е маркирания диаметър за гумата от производителя. Допустимия товарен индекс е 100 (до 800 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс Q (до 160 км/ч.). Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност C. Маркировката за разходът на гориво е E. Този моделе сравнително тих нивото на шум е 73 dB. Магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител BARUM
Модел SNOVANIS 2
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 185
Диаметър R14
Товарен индекс 100 (до 800 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 73 dB
Индекси C
Тежест 10.76
Доставка 2 дни
евро етикет
E
C
73

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват приблизително 15% от консумацията на гориво за вашия автомобил. Когато купите гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на колата и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Икономията в потреблението на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране от водача. При превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е много важно с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата незабавно върху мокро пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Това класифицира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: гуми за мотор  нови летни гуми  всесезонни гуми цена  гуми онлайн  автомобилни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки