ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BARUM POLARIS 5 245/70R16 107H (FR, MFS, M+S) #159417

EAN: 4024063000742
Зимни гуми BARUM POLARIS 5 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 107H )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 107 до 975 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
261 . 53 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BARUM е фирмата произвела тази гума. Модела POLARIS 5 може да закупите от сайта за гуми ProGumi на промоционална цена.Този модел гуми са зимни. Маркираната ширина на гумата за модела е 245. 70 е маркираната височина за гумата. Маркирания диаметър за гумата е R16. Разрешения товарен индекс е 107 (до 975 кг). Скоростния индекс за модела е сред добрите за този клас гуми H (до 210 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е C. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност D. 72 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Магазин ProGumi може да направим доставката за 2 дни.
Характеристики
Производител BARUM
Модел POLARIS 5
Сезон зимни гуми
Ширина 245
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 107 (до 975 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Опции С борд
Индекси FR, MFS, M+S
Тежест 14.20
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
D
C
72

Легенда

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми със сигурност имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво. Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до до 20% от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали със сигурност потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на шофиране също оказват сериозно влияние. Ниското налягане при гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Икономията на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с мокър асфалт е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокрото пътно платно. Разликата в спирачния път между клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според условията на шофиране от водача. Например при лек автомобил движещ се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Това маркира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: мото гуми  бг гуми  гуми 205 55 r16  автогуми