ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Barum OR56 Cargo 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Barum OR56 Cargo 195/70R15 97T (RF, XL) #267957

EAN: 4024063219557
Летни гуми Barum OR56 Cargo - Лекотоварни Гуми ( 97T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 97 до 730 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
134 . 51 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя BARUM. Моделът OR56 CARGO може да закупите от магазина ProGumi.Маркировката от производителя на този модел гуми е летни. Отбелязаната от производителя ширина е 195. 70 е отбелязаната височина за гумата. R15 е маркираният диаметър за гумата. 97 (до 730 кг) е разрешеният товарен индекс. Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми T (до 190 км/ч.). C е индексът за сцепление на мокро за гумата. Маркировката за разхода на гориво е C. Тази гума e с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 71 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Производител BARUM
Модел OR56 CARGO
Сезон летни гуми за бус
Ширина 195
Височина 70
Диаметър R15
Товарен индекс 97 (до 730 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси RF, XL
Тежест 9.47
Доставка 2 дни
евро етикет

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи около 20% от разхода на гориво при вашето превозно средство. Когато купите гуми с добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Ниското налягане при гумите увеличават доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на каране също могат да окажат голямо влияние. Екологичното шофиране ще намали със сигурност потреблението на гориво. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато се измерва по изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране и други фактори. Например за автомобил движещ се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху мокро пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Това категоризира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови зимни гуми  летни гуми  автогуми цени 

Този сайт използва бисквитки