ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BARUM NR52 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BARUM NR52 365/80R20 K #161099

Всесезонни гуми BARUM NR52 - Тежкотоварни Гуми ( K )
Сезон всесезонни всесезонни
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
ремарке
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
909 . 03 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BARUM е фирмата произвела тази гума. Известна фирма в света на гумите. Моделът NR52 се предлага от сайта ProGumi.Гумите са от тип всесезонни. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 365. Маркираната височина за гумата от производителя е 80. R20 е маркирания диаметър за гумата от производителя. Модела гуми има скорестен идекс от K (до 110 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е C. Маркировката за разходът на гориво е C. Разглежданата от вас гума е доста тиха при шофиране нивото на шум е 71 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детйали.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител BARUM
Модел NR52
Сезон всесезонни
Ширина 365
Височина 80
Диаметър R20
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ос ремарке - Truck
Тежест 70.70
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
71

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Когато притежавате гуми с по-добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. На гумите се дължи до 15-20 процента от разхода на гориво за вашия автомобил.

Теглото на автомобила и вашият личен стил на каране също оказват значително влияние. Ниското налягане при гумите покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Икономията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между категория A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Различието в спирачния път между класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране. Например при кола движеща се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: всесезонни гуми  гуми за мотори  205 55 r16  гуми 195 65 r15