ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BARUM BT300R 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BARUM BT300R 385/65R22.5 K (20PR) #312884

EAN: 4024063005723
Всесезонни гуми BARUM BT300R - Тежкотоварни Гуми ( K )
Сезон всесезонни всесезонни
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
ремарке
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
825 . 45 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е BARUM. Предпочитана марка на много клиенти в страната. Модел BT300R можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi на супер цена.Този модел гуми са отбелязани от вид всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 385. 65 е маркираната височина за гумата. R22.5 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. Скоростният индекс за модела K (до 110 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е C. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност C. Разглежданата от вас гума е доста тиха при шофиране отбелязаното ниво на шум е 70 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител BARUM
Модел BT300R
Сезон всесезонни
Ширина 385
Височина 65
Диаметър R22.5
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Индекси 20PR
Ос ремарке - Truck
Тежест 70.61
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
70

Обозначенията в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Много научни изследвания показват, че на гумите се дължи около 17 процента от консумацията на гориво при вашата кола. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

Екологичното (енергийно ефективно) шофиране може значително да намали разхода на гориво. Теглото на колата и вашият собствен стил на управление на автомобила също оказват голямо влияние. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокърт път. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според условията на шофиране. Например при превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредни ситуации. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре колата незабавно върху мокро пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това класифицира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например при увеличение само с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

*. Символ за зимни гуми

Гуми етикети - зимни гумиЗимните гуми, одобрени за използване при тежки снежни условия, носят специфична пиктограма, наречена „Алпийски символ“ или 3PMSF (3 върха със снежинка). За да има пиктограма, гумата трябва да е преминала специално изпитване за спиране на път със сняг. Въросният символ можете да намерите на страничната стена на гумата.

 

*. Символ за гуми за лед

Гуми етикети - зимни гумиСкандинавските зимни гуми, одобрени за използване при изключително студени и екстремни зимни условия, също носят специфична пиктограма, представляваща леден сталагмит. За да носи пиктограмата, гумата трябва да е преминала специално изпитване за екстремно спиране на лед. Тези гуми се продават предимно в скандинавските страни и трябва да се използват при изключително студени и усложнени зимни условия. Обикновено тези гуми не работят добре на влажна повърхност или при умерени зимни условия.

 

 

Вижте също: автогуми  гуми цена  зимни гуми цена  летни гуми