ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BARUM BT300R 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Barum BT300R 265/70R19.5 141J (16PR) #275360

EAN: 4024063005792
Всесезонни гуми Barum BT300R - Тежкотоварни Гуми ( 141J )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 141 до 2575 кг
Скоростен индекс J до 100 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
ремарке
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
577 . 46 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от BARUM. Една от познатите фирми на пазара. Моделът BT300R може да закупите от сайта ProGumi на атрактивна цена. Ширината на модела е 265. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 70. R19.5 е маркираният диаметър за гумата. Разрешеният товарен индекс е 141 (до 2575 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е J (до 100 км/ч.). C е индексът за сцепление на мокро за гумата. Маркировката за разхода на гориво е C. Разглежданата от вас гума е доста тиха при шофиране нивото на шум е 71 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител BARUM
Модел BT300R
Сезон всесезонни
Ширина 265
Височина 70
Диаметър R19.5
Товарен индекс 141 (до 2575 кг)
Скоростен индекс J (до 100 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Индекси 16PR
Ос ремарке - Truck
Тежест 36.42
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
71

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Когато купите гуми за вашата кола с по-добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Изследванията показват, че на гумите се дължи до 19 процента от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на каране също могат да окажат голямо влияние. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане покачват значително съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. Разликата между стойностите A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при внезапно спиране между гуми клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при условията на шофиране от водача. Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е много важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокрото пътно платно. За кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на лимитите на ЕС за шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: нови автогуми  195 6515  всесезонни гуми цена  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки