ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BARUM BT200R 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BARUM BT200R 385/55R22.5 K (20PR) #159825

EAN: 4024063768581
Всесезонни гуми BARUM BT200R - Тежкотоварни Гуми ( 160K )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 160 до 4500 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
ремарке
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
833 . 32 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BARUM е комманията производител на тази гума. Една от наложените компании на пазара. Моделът BT200R се предлага от сайта ProGumi.Този модел е подходящ за вас ако търсите да поръчате всесезонни гуми. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 385. 55 е отбелязаната височина за гумата. R22.5 е отбелязания диаметър за гумата. Скоростния индекс за модела е сред добрите за този клас гуми K (до 110 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност B. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е B. 70 dB e шума при шофиране, като това е много добър показател. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител BARUM
Модел BT200R
Сезон всесезонни
Ширина 385
Височина 55
Диаметър R22.5
Товарен индекс 160 (до 4500 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво B
Шум 70 dB
Ниво на шум A
Индекси 20PR
Ос ремарке - Truck
Тежест 67.20
Доставка 2 дни
евро етикет
B
B
1
70

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми определено ще имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво. Гумите оказват приблизително до 20 процента от консумацията на гориво при вашата кола.

Енергийно ефективното (екологично) шофиране намалява потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на колата и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокър път. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво е маркирана от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Различието в спирачния път между от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране. Например при превозно средство движещо се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредни ситуации. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е много важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокрия асфалт.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той маркира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: автогуми  гуми 195 65 r15  всесезонни гуми  зимни гуми