ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BARUM BT200R 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BARUM BT200R 215/75R17.5 135/133K #157465

Всесезонни гуми BARUM BT200R - Тежкотоварни Гуми ( 133K )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 133 до 2060 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
ремарке
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
396 . 47 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя BARUM. Моделът BT200R се предлага от сайта ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано от производителя като всесезонни. Маркираната ширина на гумата за модела е 215. Маркираната височина за гумата е 75. R17.5 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. Максимално допустимия товарен индекс е 133 (до 2060 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс K (до 110 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност C. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. 70 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Ние предлагаме модел с доставка за 2 дни.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител BARUM
Модел BT200R
Сезон всесезонни
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R17.5
Товарен индекс 133 (до 2060 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ос ремарке - Truck
Тежест 27.39
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
70

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми може да имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво. На гумите се дължи до 16% от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Енергийно ефективното (екологично) каране намалява консумацията на гориво. Икономията на гориво е отбелязана от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при стила на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху влажното пътно платно. Например при кола движеща се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това класифицира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: автогуми цена  online gumi  гуми 205 55 r16  гуми 195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки