ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Barum BT 300 R 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Barum BT 300 R 215/75R17.5 133K #278211

EAN: 4024063005754
Всесезонни гуми Barum BT 300 R - Тежкотоварни Гуми ( 133K )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 133 до 2060 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
403 . 05 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от BARUM. Предпочитана марка на редица клиенти в страната. Моделът BT 300 R се предлага от ProGumi с атрактивна цена. Ширината на модела е 215. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 75. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R17.5. 133 (до 2060 кг) е товарният индекс за модела. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е K (до 110 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е C. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност D. Разглежданата от вас гума е доста тиха при шофиране нивото на шум е 71 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител BARUM
Модел BT 300 R
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R17.5
Товарен индекс 133 (до 2060 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
71

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Гумите оказват приблизително 17-20% от консумацията на гориво при вашия автомобил. Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви осигури по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Енергийно ефективното (екологично) шофиране може значително да намали разхода на гориво. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на каране също оказват сериозно влияние. Икономията в потреблението на гориво се оценява от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажен асфалт е много важно с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху мокро пътно платно. Различието в спирачния път между от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране. Например при превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Той маркира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: автомобилни гуми цени  205 55r16  гуми цени  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки