ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Barum BT 300 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Barum BT 300 245/70R17.5 143L (16PR) #278130

EAN: 4024063005778
Всесезонни гуми Barum BT 300 - Тежкотоварни Гуми ( 143L )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 143 до 2725 кг
Скоростен индекс L до 120 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
ремарке
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
531 . 40 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BARUM е компанията производител на разглежданата от вас гума. Една от познатите фирми на пазара. Моделът BT 300 може да закупите от сайта ProGumi на атрактивна цена. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 245. Маркираната височина за гумата от производителя е 70. R17.5 е отбелязаният диаметър за гумата. 143 (до 2725 кг) е разрешеният товарен индекс. Гумите имат скоростен индекс L (до 120 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. Ние можем да осигурим този модел за 2 дни.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител BARUM
Модел BT 300
Сезон всесезонни
Ширина 245
Височина 70
Диаметър R17.5
Товарен индекс 143 (до 2725 кг)
Скоростен индекс L (до 120 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Индекси 16PR
Ос ремарке - Truck
Тежест 32.45
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
71

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Ако управлявате превозно средство и ползвате висок клас гуми може да имате по-икономични стойности на потребление на гориво. Гумите оказват приблизително 18-20 процента от консумацията на гориво при вашата кола.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране намалява консумацията на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на каране също оказват значително влияние. Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се отбелязва от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при условията на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е изключително важно от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху влажното пътно платно. При кола движеща се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това класифицира гумите по отношение на европейските лимити за шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: летни гуми  зимни гуми  автогуми цена  гуми за мотори