ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Barum Bravuris 5 HM 265/50R19 110Y #86405

EAN: 4024063003057
гуми Barum Bravuris 5 HM - Автомобилни Гуми, Suv/4x4
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
375 . 80 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BARUM е фирмата произвела тази гума. Известна фирма в света на гумите. Модела BRAVURIS 5 HM може да закупите от сайта за гуми ProGumi.Този модел гуми са от тип летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 265. Отбелязаната височина за гумата е 50. R19 е маркирания диаметър за гумата от производителя. Разрешения товарен индекс е 110 (до 1060 кг). Гумите имат скоростен индекс Y (до 300 км/ч.), като това ги прави много добри за техния клас. B е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е C. 73 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Ние можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Доставка 7-10 дни от Германия

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Ако управлявате автомобил с висок клас гуми ще имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво. Редица научните изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 17-20% от разхода на гориво за вашия автомобил.

Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също оказват значително влияние. Екологичното каране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане на гумите покачва значително съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокър път. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Разликата между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране от водача. Например за кола движеща се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации. Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокрия асфалт.

*. Външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Той категоризира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: автомобилни гуми  гуми 195 65 r15  всесезонни гуми цени  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки