ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BARUM BF200R 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Barum BF200R 205/75R17.5 122? (12PR) #268126

EAN: 4024063002548
Всесезонни гуми Barum BF200R - Тежкотоварни Гуми ( 122? )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 122 до 1500 кг
Скоростен индекс ?
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
385 . 83 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е BARUM. Моделът BF200R може да закупите от магазина ProGumi на атрактивна цена.Този модел гуми са от тип всесезонни. Маркираната ширина на гумата за модела е 205. 75 е маркираната височина за гумата от производителя. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R17.5. 122 (до 1500 кг) е разрешеният товарен индекс. Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е ?. Сцеплението на мокро за модела е C. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност D. 71 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител BARUM
Модел BF200R
Сезон всесезонни
Ширина 205
Височина 75
Диаметър R17.5
Товарен индекс 122 (до 1500 кг)
Скоростен индекс ?
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Ниво на шум A
Индекси 12PR
Ос предни - Truck
Тежест 23.42
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
1
71

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Ако купите гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Гумите оказват до 15-20% от консумацията на гориво за вашата кола.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Екологичното каране може значително да намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на колата и вашият личен стил на каране също могат да окажат значително влияние.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег. Икономията в потреблението на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране от водача. Например при лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокро пътно платно.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той класифицира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: магазини за гуми  205 55r16  автогуми 

Този сайт използва бисквитки