ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BARUM BF200R 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Barum BF200R 285/70R19.5 146M (16PR) #267942

EAN: 4024063752498
Всесезонни гуми Barum BF200R - Тежкотоварни Гуми ( 146M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 146 до 3000 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 1 бр.
598 . 18 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от BARUM. Една от познатите фирми на пазара. Моделът BF200R се предлага от магазина за гуми ProGumi.Този модел е изключително подходящ за вас ако търсите да поръчате всесезонни гуми. Маркираната ширина за модела е 285. Маркираната височина за гумата е 70. R19.5 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 146 (до 3000 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за модела M (до 130 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Сцеплението на мокро за гумата е със стойност C. C е маркировката за разход на гориво. 69 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Ние може да направим доставката за 2 дни.
Характеристики
Производител BARUM
Модел BF200R
Сезон всесезонни
Ширина 285
Височина 70
Диаметър R19.5
Товарен индекс 146 (до 3000 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 69 dB
Ниво на шум A
Индекси 16PR
Ос предни - Truck
Тежест 41.40
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
1
69

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Когато имате гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Гумите оказват до 17% от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

Теглото на колата и вашият уникален стил на управление на автобола също оказват значително влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране намалява разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокърт път. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е много важно с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху мокрия асфалт. Разликата при внезапно спиране между класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според стила на шофиране и други фактори. Например за кола движеща се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: зимни гуми цени  гуми цени  205 55r16  летни гуми цена 

Този сайт използва бисквитки