ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BARUM BF200R 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BARUM BF200R 385/55R22.5 K (TL, 20PR) #160240

EAN: 4024063749443
Всесезонни гуми BARUM BF200R - Тежкотоварни Гуми ( K )
Сезон всесезонни всесезонни
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
919 . 73 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BARUM е компанията производител на разглежданата от вас гума. Моделът BF200R може да закупите от магазина за гуми ProGumi.Тези гуми са всесезонни. Маркираната ширина на гумата за модела е 385. 55 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R22.5 е отбелязаният диаметър за гумата. Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е K (до 110 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е B. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност C. Тази гума е сравнително тиха отбелязаното ниво на шум е 73 dB. Ние може да направим доставката в рамките на 2 дни. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител BARUM
Модел BF200R
Сезон всесезонни
Ширина 385
Височина 55
Диаметър R22.5
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 73 dB
Индекси TL, 20PR
Ос предни - Truck
Тежест 68.70
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
73

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

На гумите се дължи приблизително 17% от разхода на гориво при вашия автомобил. Изборът на гуми с по-добра категория за разход на гориво ще ви осигури много по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също оказват сериозно влияние. Енергийно ефективното шофиране може значително да намали разхода на гориво. Разликата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху мокрото пътно платно. Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при условията на шофиране. За лек автомобил движещ се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на европейските лимити за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Вижте също: нови летни гуми  нови зимни гуми  нови автомобилни гуми  гуми за мотори цена