ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BARUM BF200R 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BARUM BF200R 215/75R17.5 126/124M (12PR) #157275

Всесезонни гуми BARUM BF200R - Тежкотоварни Гуми ( 124M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 124 до 1600 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
375 . 26 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от BARUM. Моделът BF200R се предлага от ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е от тип: всесезонни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 215. Маркираната височина за гумата е 75. R17.5 е маркирания диаметър за гумата. 124 (до 1600 кг) е разрешения товарен индекс. Модела гуми има скорестен идекс от M (до 130 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е C. D е маркировката за разход на гориво. Разглежданите от вас гуми са доста тихи нивото на шум е 71 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител BARUM
Модел BF200R
Сезон всесезонни
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R17.5
Товарен индекс 124 (до 1600 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Индекси 12PR
Ос предни - Truck
Тежест 25.05
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
71

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи до 18-20% от разхода на гориво при вашето превозно средство. Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви даде по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Екологичното (енергийно ефективно) каране може значително да намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията в консумацията на гориво е маркирана от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с влажната пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху влажния асфалт. Разликата между гуми от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране от водача. При превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например увеличение само с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: нови автогуми  205 55 r16  гуми цени  зимни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки