ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BARUM BF200M 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Barum BF200M 315/80R22.5 150? #268090

Всесезонни гуми Barum BF200M - Тежкотоварни Гуми ( 150? )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 150 до 3350 кг
Скоростен индекс ?
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
864 . 22 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BARUM е производителят на тази гума. Предлаганият модел BF200M можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi. Ширина за модела е 315. 80 е отбелязаната височина за гумата. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R22.5. 150 (до 3350 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Гумите имат скоростен индекс ?, който ги прави много добри за техния клас. Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност B. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. 72 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Производител BARUM
Модел BF200M
Ширина 315
Височина 80
Диаметър R22.5
Товарен индекс 150 (до 3350 кг)
Скоростен индекс ?
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
72

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

На гумите се дължи до 17 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил. Когато имате гуми за вашата кола с добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2.

Теглото на превозното средство и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението при мокър път. Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво се оценява от A до G по цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според стила на шофиране. При кола движеща се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно.

*. Външен шум

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Това класифицира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение дори и само с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови гуми за мотор  летни гуми цени  всесезонни гуми цени  гуми онлайн  нови автогуми 

Този сайт използва бисквитки