ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BARUM BF200M 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BARUM BF200M 13R22.5 156/150K (18PR) #154063

EAN: 4024063003231
Всесезонни гуми BARUM BF200M - Тежкотоварни Гуми ( 150K )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 150 до 3350 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
857 . 89 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от BARUM. Любима марка на редица наши клиенти. Модел BF200M можете да поръчате от магазин ProGumi за отбелязаната цена.Тези гуми са от вид: всесезонни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 13. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R22.5. 150 (до 3350 кг) е товарния индекс за модела. Скоростния индекс за модела е сред добрите за този клас гуми K (до 110 км/ч.). Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност B. D е маркировката за разход на гориво. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 71 dB. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Приложение самосвална-on/off
Производител BARUM
Модел BF200M
Сезон всесезонни
Ширина 13
Диаметър R22.5
Товарен индекс 150 (до 3350 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Индекси 18PR
Ос предни - Truck
Тежест 70.88
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
71

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако закупите гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Изследванията показват, че гумите оказват влияние до до 20% от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Енергийно ефективното шофиране ще намали със сигурност консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според условията на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху влажното пътно платно. Например за превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Това класифицира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми цени  205 55r16  гуми онлайн  зимни гуми