ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BARUM BF200 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Barum BF200 13/0R22.5 150K (18PR) #268122

EAN: 4024063003231
Всесезонни гуми Barum BF200 - Тежкотоварни Гуми ( 150K )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 150 до 3350 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
845 . 92 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от BARUM. Известна фирма в света на гумите. Моделът BF200 може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi на промоционална цена.Гумите са маркирани от производителя като всесезонни. Ширината на модела е 13. R22.5 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 150 (до 3350 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми K (до 110 км/ч.). B е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. Този моделе доста тих при шофиране отбелязаното ниво на шум е 71 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката за 2 дни.
Характеристики
Приложение самосвална-on/off
Производител BARUM
Модел BF200
Сезон всесезонни
Ширина 13
Диаметър R22.5
Товарен индекс 150 (до 3350 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Индекси 18PR
Ос предни - Truck
Тежест 70.88
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
71

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 17-20 процента от разхода на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми ще имате по-икономични параметри на потребление на гориво.

Екологичното каране намалява потреблението на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на каране също оказват сериозно влияние. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават сериозно съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране и други фактори. Например при автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е много важно от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той класифицира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например при увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: гуми за мотори цена  нови гуми  205 55 r16  автомобилни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки