ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BARUM BF 200 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Barum BF 200 315/60R22.5 148L #268200

EAN: 4024063004412
Всесезонни гуми Barum BF 200 - Тежкотоварни Гуми ( 148L )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 148 до 3159 кг
Скоростен индекс L до 120 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
859 . 04 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BARUM е производителят на тази гума. Предпочитана марка на редица клиенти в страната. Моделът BF 200 може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 315. 60 е маркираната височина за гумата от производителя. R22.5 е отбелязаният диаметър за гумата. 148 (до 3159 кг) е допустимият товарен индекс. Скоростният индекс е сред най-добрите L (до 120 км/ч.) за този клас гуми. Показателят за сцепление на мокро е A. C е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Разглежданият от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 71 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител BARUM
Модел BF 200
Ширина 315
Височина 60
Диаметър R22.5
Товарен индекс 148 (до 3159 кг)
Скоростен индекс L (до 120 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Доставка 2 дни
евро етикет
C
A
71

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително 17-20 процента от разхода на гориво за вашето превозно средство. Ако управлявате автомобил с висок клас гуми ще имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво.

Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали разхода на гориво. Теглото на колата и вашият собствен стил на каране също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане на гумите покачват значително съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокърт път. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Икономията на гориво се маркира в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху влажния асфалт. Разликата в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според стила на шофиране от водача. При превозно средство движещо се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на европейските лимити за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: нови гуми за мотор  летни гуми цена  всесезонни гуми  гуми  нови автомобилни гуми 

Този сайт използва бисквитки