ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BARUM BD22 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Barum BD22 265/70R19.5 #268059

Всесезонни гуми Barum BD22 - Тежкотоварни Гуми ( 0 )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 0 до 45 кг
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 1 бр.
439 . 40 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BARUM е компанията производител на разглежданата от вас гума. Една от наложените компании на пазара. Моделът BD22 се предлага от магазина за гуми ProGumi. Ширината на модела е 265. Отбелязаната височина за гумата е 70. R19.5 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. 0 (до 45 кг) е товарният индекс за модела. Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е D. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е C. Този моделе доста тих при шофиране отбелязаното ниво на шум е 75 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител BARUM
Модел BD22
Ширина 265
Височина 70
Диаметър R19.5
Товарен индекс 0 (до 45 кг)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво C
Шум 75 dB
Доставка 2 дни
евро етикет
C
D
75

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Когато изберете гуми с по-добри показатели за разход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба. На гумите се дължи до 15 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил.

Екологичното каране ще намали потреблението на гориво. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на каране също могат да окажат голямо влияние. Ниското налягане на гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокърт път. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е изключително важно с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокрия асфалт. Разликата между гуми класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране и други фактори. Например за кола движеща се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той категоризира гумите по отношение на лимитите на ЕС за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Вижте също: мото гуми  гуми цени  205 55 r16  автомобилни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки