ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BARUM BD200R 3
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Barum BD200R 215/75R17.5 126M #267952

EAN: 4024063749184
Всесезонни гуми Barum BD200R - Тежкотоварни Гуми ( 126M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 126 до 1700 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
370 . 22 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BARUM е фирмата произвела тази гума. Една от познатите фирми на пазара. Моделът BD200R се предлага от сайта ProGumi. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 215. Отбелязаната височина за гумата е 75. R17.5 е отбелязаният диаметър за гумата. 126 (до 1700 кг) е разрешеният товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс M (до 130 км/ч.). C е индексът за сцепление на мокро за гумата. D е маркировката за разход на гориво. Този моделе сравнително тих отбелязаното ниво на шум е 74 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител BARUM
Модел BD200R
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R17.5
Товарен индекс 126 (до 1700 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 74 dB
Ниво на шум B
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
2
74

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Когато притежавате гуми за вашата кола с по-добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 18-20% от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

Екологичното шофиране намалява консумацията на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на колата и вашият уникален стил на управление на автомобила също оказват значително влияние. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане покачват доста съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокърт път. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Разликата в графиката между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажен асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху мокрия асфалт. Различието в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при условията на шофиране от водача. Например за лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това класифицира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: мото гуми  нови летни гуми  всесезонни гуми  гуми онлайн  автогуми 

Този сайт използва бисквитки