ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BARUM BD200R 3
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Barum BD200R 315/70R22.5 154L (20PR) #267946

EAN: 4024063768536
Всесезонни гуми Barum BD200R - Тежкотоварни Гуми ( 154L )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 154 до 3750 кг
Скоростен индекс L до 120 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
821 . 91 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от BARUM. Една от наложените фирми на пазара. Модел BD200R можете да поръчате от ProGumi.Този модел гуми са от тип всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина е 315. 70 е маркираната височина за гумата от производителя. Маркираният диаметър за гумата е R22.5. 154 (до 3750 кг) е товарният индекс за модела. Моделът гуми има скоростен индекс от L (до 120 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е C. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. Разглежданата от вас гума e с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 74 dB. Ние може да направим доставката в рамките на 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител BARUM
Модел BD200R
Сезон всесезонни
Ширина 315
Височина 70
Диаметър R22.5
Товарен индекс 154 (до 3750 кг)
Скоростен индекс L (до 120 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 74 dB
Ниво на шум B
Индекси 20PR
Ос задни - Truck
Тежест 61.10
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
2
74

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Когато притежавате гуми за вашата кола с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Гумите оказват около 15% от разхода на гориво при вашия автомобил.

Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на каране също оказват сериозно влияние. Ниското налягане на гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокра настилка.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра. Икономията на гориво е отбелязана от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при стила на шофиране. Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокрия асфалт. Например за кола движеща се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Той класифицира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи дори и само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: всесезонни гуми  гуми за мотор цена  205 55 r16  195 65r15