ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BARUM BD200R 3
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Barum BD200R 295/60R22.5 150L (18PR) #267943

EAN: 4024063753051
Всесезонни гуми Barum BD200R - Тежкотоварни Гуми ( 150L )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 150 до 3350 кг
Скоростен индекс L до 120 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
826 . 02 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от BARUM. Една от наложените компании на пазара. Предлаганият модел BD200R можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi.всесезонни е маркировката на този модел гуми. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 295. Маркираната височина за гумата от производителя е 60. R22.5 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. 150 (до 3350 кг) е допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за модела L (до 120 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро със стойност C. D е маркировката за разход на гориво. Разглежданите от вас гуми са сравнително тихи за техния клас нивото на шум е 76 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител BARUM
Модел BD200R
Сезон всесезонни
Ширина 295
Височина 60
Диаметър R22.5
Товарен индекс 150 (до 3350 кг)
Скоростен индекс L (до 120 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 76 dB
Ниво на шум B
Индекси 18PR
Ос задни - Truck
Тежест 50.70
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
2
76

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Ако закупите гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Гумите оказват до 16% от разхода на гориво за вашето превозно средство.

Енергийно ефективното (екологично) шофиране може значително да намали разхода на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на управление на автомобила също оказват голямо влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават доста съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се оценява от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокро пътно платно. Разликата при спирането на автомобил между гуми клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при стила на шофиране от водача. За лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Това маркира гумата по отношение на европейските лимити за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи дори и само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: автогуми цена  нови всесезонни гуми  зимни гуми цена 

Този сайт използва бисквитки