ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BARUM BD200R 3
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Barum BD200R 225/75R17.5 129M (12PR, 14PR) #267941

EAN: 4024063746336
Всесезонни гуми Barum BD200R - Тежкотоварни Гуми ( 129M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 129 до 1850 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 1 бр.
396 . 30 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BARUM е компанията производител на тази гума. Известна фирма в света на гумите. Моделът BD200R може да закупите от ProGumi.Тези гуми са класифицирани от вид всесезонни. Маркираната ширина на гумата за модела е 225. 75 е маркираната височина за гумата от производителя. R17.5 е отбелязаният диаметър за гумата. 129 (до 1850 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Скоростният индекс е сред най-добрите M (до 130 км/ч.) за този клас гуми. Показателят за сцепление на мокро е C. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност D. Този модел гуми са сравнително тихи за този клас тяхното ниво на шум е 75 dB. Ние можем да осигурим този модел за 2 дни.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител BARUM
Модел BD200R
Сезон всесезонни
Ширина 225
Височина 75
Диаметър R17.5
Товарен индекс 129 (до 1850 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 75 dB
Ниво на шум B
Индекси 12PR, 14PR
Ос задни - Truck
Тежест 28.00
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
2
75

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Изборът на гуми с по-добра категория за разход на гориво ще ви даде значително по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 17% от разхода на гориво за вашия автомобил.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Енергийно ефективното каране ще намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег. Икономията в потреблението на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според стила на шофиране и други фактори. Например за автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е много важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той класифицира гумата по отношение на европейските стандарти за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: нови автогуми  нови всесезонни гуми  зимни гуми цена 

Този сайт използва бисквитки