ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BARUM BD200R 3
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Barum BD200R 245/70R19.5 136M (16PR) #267940

EAN: 4024063752511
Всесезонни гуми Barum BD200R - Тежкотоварни Гуми ( 136M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 136 до 2240 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 1 бр.
486 . 69 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BARUM е фирмата произвела тази гума. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът BD200R се предлага в магазина ProGumi на супер цена.Този модел гуми са всесезонни и са предпочитан избор сред много наши клиенти. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 245. Маркираната височина за гумата от производителя е 70. R19.5 е маркираният диаметър за гумата. Максимално допустимият товарен индекс е 136 (до 2240 кг). Моделът гуми има скоростен индекс от M (до 130 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност C. D е маркировката за разход на гориво. Този модел гуми са сравнително тихи за техния клас нивото на шум е 73 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител BARUM
Модел BD200R
Сезон всесезонни
Ширина 245
Височина 70
Диаметър R19.5
Товарен индекс 136 (до 2240 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Индекси 16PR
Ос задни - Truck
Тежест 36.30
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
2
73

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Научните изследвания показват, че гумите оказват приблизително 18-20% от разхода на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми ще имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво.

Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на каране също могат да окажат значително влияние. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане покачват значително съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се маркира в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху мокрото пътно платно. Разликата при внезапно спиране между от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според условията на шофиране. За автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той класифицира гумите по отношение на лимитите на ЕС за шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: гуми за мотор  нови летни гуми  нови всесезонни гуми  евтини гуми  автогуми 

Този сайт използва бисквитки