ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BARUM BD200R 3
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Barum BD200R 315/80R22.5 156L (20PR) #267939

EAN: 4024063732568
Всесезонни гуми Barum BD200R - Тежкотоварни Гуми ( 156L )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 156 до 4000 кг
Скоростен индекс L до 120 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
831 . 55 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BARUM е фирмата произвела тази гума. Известна фирма в света на гумите. Моделът BD200R може да закупите от сайта за гуми ProGumi.Този модел гуми са класифицирани от тип всесезонни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 315. 80 е маркираната височина за гумата от производителя. R22.5 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Допустимият товарен индекс е 156 (до 4000 кг). Скоростният индекс за модела L (до 120 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро със стойност C. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Тези гуми са сравнително тихи за техния клас тяхното ниво на шум е 75 dB. Ние предлагаме модел с доставка за 2 дни.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител BARUM
Модел BD200R
Сезон всесезонни
Ширина 315
Височина 80
Диаметър R22.5
Товарен индекс 156 (до 4000 кг)
Скоростен индекс L (до 120 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 75 dB
Ниво на шум B
Индекси 20PR
Ос задни - Truck
Тежест 72.00
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
2
75

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи около 16 процента от разхода на гориво за вашето превозно средство. Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви позволи по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Теглото на автомобила и вашият уникален стил на каране също могат да окажат голямо влияние. Ниското налягане на гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато се измерва по изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при стила на шофиране. При автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредни ситуации. Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е много важно с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокро пътно платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това класифицира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми  205 55 r16  евтини гуми  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки