ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BARUM BD 200 M 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BARUM BD 200 M 13R22.5 156/150K (18PR) #154087

EAN: 4024063749733
Всесезонни гуми BARUM BD 200 M - Тежкотоварни Гуми ( 150K )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 150 до 3350 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
830 . 73 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BARUM е производителя на тази гума. Една от познатите фими на пазара. Моделът BD 200 M се предлага от сайта ProGumi на изключително атрактивна цена. Обозначението Сезон на гумите е от тип: всесезонни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 13. R22.5 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. 150 (до 3350 кг) е максимално допустимия товарен индекс. Ако информацията за скорстния индекс е важна за вас - неговата стойност е K (до 110 км/ч.). B е отбелязаното сцепление на мокро за модела. D е маркировката за разход на гориво. Разглежданата от вас гума е сравнително тиха отбелязаното ниво на шум е 75 dB. Ние можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Приложение самосвална-on/off
Производител BARUM
Модел BD 200 M
Сезон всесезонни
Ширина 13
Диаметър R22.5
Товарен индекс 150 (до 3350 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 75 dB
Индекси 18PR
Ос задни - Truck
Тежест 73.07
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
75

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Когато изберете гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба. На гумите се дължи приблизително 17-20% от разхода на гориво при вашето превозно средство.

Теглото на превозното средство и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране намалява потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокър път. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се отбелязва от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране от водача. Например при кола движеща се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации. Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е много важно от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре колата незабавно върху мокрия асфалт.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той категоризира гумите по отношение на европейските стандарти за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Вижте също: зимни гуми  магазини за гуми  205 55 r16  летни гуми цена