ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BARUM BC31 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BARUM BC31 275/70R22.5 148/145J (16PR) #159271

Всесезонни гуми BARUM BC31 - Тежкотоварни Гуми ( 145J )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 145 до 2900 кг
Скоростен индекс J до 100 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
719 . 41 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BARUM е комманията производител на тази гума. Една от популярните конмании на пазара. Модел BC31 можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi.Обозначението от производителя на гумите е всесезонни. Ширина за модела е 275. Маркираната височина за гумата е 70. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R22.5. Разрешения товарен индекс е 145 (до 2900 кг). Ако информацията за скорстния индекс е важна за вас - неговата стойност е J (до 100 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност C. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. 71 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Ние от ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител BARUM
Модел BC31
Сезон всесезонни
Ширина 275
Височина 70
Диаметър R22.5
Товарен индекс 145 (до 2900 кг)
Скоростен индекс J (до 100 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Индекси 16PR
Ос предни - Truck
Тежест 50.60
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
71

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 15-20 процента от консумацията на гориво за вашата кола. Ако закупите гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Екологичното каране може значително да намали разхода на гориво. Ниското налягане при гумите покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на колата и вашият личен стил на каране също могат да окажат значително влияние. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според условията на шофиране и други фактори. Например за превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението с мокър асфалт е много важно от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху влажния асфалт.

*. Външен шум влияние

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Той категоризира гумите по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: автогуми  195 65r15  всесезонни гуми цени  зимни гуми цени