ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми B.F. GOODRICH MUD TERRAIN T/A KM3 265/65R17 120Q #248492

EAN: 3528709411561
гуми B.F. GOODRICH MUD TERRAIN T/A KM3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
553 . 82 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от B.F. GOODRICH. Наложена марка на пазара. Маркировката на този модел гуми е летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 265. Маркираната височина за гумата от производителя е 65. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R17. Максимално допустимият товарен индекс е 120 (до 1400 кг). Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е Q (до 160 км/ч.). Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 6-10 дни от Германия. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Доставка 6-10 дни от Германия

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Според различни изследвания - на гумите се дължи около 18-20 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми ще имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

Теглото на колата и вашият уникален стил на шофиране също оказват значително влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокърт път. Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху влажното пътно платно. Например при кола движеща се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Популярно при нас: мото гуми  летни гуми  всесезонни гуми цена  евтини гуми  автогуми цена 

Този сайт използва бисквитки