ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми B.F. GOODRICH ALL TERRAIN T/A KO2 RWL 265/65R17 120S #247796

EAN: 3528705468620
гуми B.F. GOODRICH ALL TERRAIN T/A KO2 RWL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
572 . 30 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от B.F. GOODRICH. Любима марка на много хора в България. Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана като летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 265. Маркираната височина за гумата от производителя е 65. Отбелязаният диаметър за гумата е R17. 120 (до 1400 кг) е разрешеният товарен индекс. Гумите имат скоростен индекс S (до 180 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. Сцеплението на мокро за модела е D. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност D. Разглежданата от вас гума e с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 74 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката за 6-10 дни от Германия. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 15-20% от разхода на гориво при вашето превозно средство. Ако купите гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на превозното средство и вашият личен стил на каране също оказват значително влияние. Ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Разликата между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е изключително важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре колата бързо върху мокро пътно платно. Разликата в спирачния път между класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според условията на шофиране. Например при автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Той категоризира гумите по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: автогуми цени  всесезонни гуми  зимни гуми цена 

Този сайт използва бисквитки