ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
B.F. GOODRICH ALL TERRAIN T/A KO2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми B.F. GOODRICH ALL TERRAIN T/A KO2 315/70R17 121S (A, A/T, RBL, TL, 10PR, M+S, 3PMSF) #247834

EAN: 3528701461045
Летни гуми B.F. GOODRICH ALL TERRAIN T/A KO2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 121S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 121 до 1450 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 0 бр.
730 . 72 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание B.F. GOODRICH е фирмата произвела тази гума. Любима марка на много хора в България. Модел ALL TERRAIN T/A KO2 можете да поръчате от сайта ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана от производителя като летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 315. 70 е маркираната височина за гумата. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R17. 121 (до 1450 кг) е разрешения товарен индекс. Модела гуми има скорестен идекс от S (до 180 км/ч.). D е индекса за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност D. Тази гума е сравнително тиха , като нивото на шум е 75 dB. Ние можем да извършим доставка за 6-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Сегмент Среден
Производител B.F. GOODRICH
Модел ALL TERRAIN T/A KO2
Сезон летни гуми
Ширина 315
Височина 70
Диаметър R17
Товарен индекс 121 (до 1450 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 75 dB
Ниво на шум B
Индекси A, A/T, RBL, TL, 10PR, M+S, 3PMSF
Тежест 29.694
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Легнда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Гумите оказват около 16% от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Ако закупите гуми с висока категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Енергийно ефективното (екологично) шофиране намалява разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията в потреблението на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според стила на шофиране. За автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации. Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е много важно от гледна точка на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно.

*. Външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той маркира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: автогуми цени  гуми цена  зимни гуми  летни гуми цена 

Този сайт използва бисквитки