ProGumi
 • Търсене гуми
 • Търсене джанти
 • Търсене по автомобил
ProGumi
РЕЗУЛТАТИ:
СОРТИРАНЕ:
Няма намерени резултати.

След като сте в нашия сайт, то тогава вероятно търсите най-добрите нови джанти или гуми за своя автомобил. Попаднали сте на правилното място – при нас ще откриете всичко това на ниски цени! 

Спестете време от излишно обикаляне на магазини, разгледайте каталога ни и се възползвайте от отлично обслужване, богат избор от световноизвестни марки и бърза доставка!

Голямото разнообразие от автомобилни гуми и джанти с доказан произход и качество кара всеки, доверил ни се веднъж, да се превърне в наш редовен клиент, а в следващите редове ще ви представим спецификите на най-добрите гуми 215/55 R15.

Характеристики на размера гуми

Гумите 215 55 r15 спадат към по-нестандартните размери. Сред автомобилите, които ги използват са: Mazda 3, Toyota Corolla, Hyundai Elantra, Subaru Impreza, Volkswagen Golf, Ford Focus, Honda Civic, Nissan Sentra, Chevrolet Cruze, Kia Forte, както и някои други. 

Като предимства на тези гуми можеш да посочим това, че пестят гориво, комфортни са по време на шофиране, управляемостта на автомобила е по-лесна, а и цената им е достъпна. 

Сега дойде моментът да обясним накратко какво означават числата в името на гумата. 

Този своеобразен код всъщност са основните параметри на изделието. Първото от числата (215) посочва широчината на гумата, измерена в милиметри, а второто число - в случая то е 55, ни информира за процентното съотношение между височината и широчината на гумата. 

Латинската буква R ни казва, че въпросната гума е с радиална конструкция, а последното число е размерът на джантата, за която е пригодена. 

Запомнете, че за разлика от останалите елементи, той се измерва само в инчове. Тоест тук той е 15 инча.

Какви марки предлагаме с този размер?

В удобния сайт на ProGumi ще откриете огромно разнообразие от брандове, които произвеждат гуми с този размер, чиито изделия притежават отличителни характеристики в зависимост от вложените материали и технология на изработка. 

Всяка една от марките е доказана в цял свят със своето високо качество и издръжливост, но ако имате свой личен фаворит според стила ви на шофиране, може да филтрирате продуктите и по този критерий.

В нашия каталог ще откриете имена като:

 • MICHELIN
 • BRIDGESTONE
 • GOODYEAR
 • CONTINENTAL
 • PIRELLI
 • HANKOOK
 • YOKOHAMA
 • FALKEN
 • DUNLOP
 • NOKIAN, както и много други. 

Богатият избор от брандове предопределя и разнообразни цени, тъй като всеки модел гуми спада в различен ценови клас. Ние, от ProGumi, предлагаме винаги изгодни цени и множество промоционални кампании, затова разгледайте предложенията ни и открийте нови гуми за своя автомобил в перфектния ценови диапазон!

За кой сезон са подходящи?

В нашия сайт ще откриете огромен асортимент от зимни и летни гуми с размер 215/55 R15.

Нашият екип ви препоръчва да се сдобиете с два комплекта сезонни гуми и да ги сменяте своевременно, за да бъдете спокойни и уверени на пътя. В противен случай не само че ви грози глоба, но и рискувате да попаднете в ситуация, която със сигурност бихте искали да избегнете. 

Всесезонните гуми са удачен вариант за тези от вас, които шофират рядко и основно в градски условия.

На страницата на всеки артикул ще намерите пълната информация относно неговите ключови характеристики, така че не се колебайте и не правете компромис с комфорта и безопасността си по време на път.

Нашите артикули са с доказан произход, високо качество и идват до вас с бърза и сигурна доставка!

Често задавани въпроси

По какво се различават радиалните и диагоналните гуми?

Разликата между гумите с радиална и диагонална конструкция е съществена откъм технология на изработка и поведение на пътя. 

Радиалната гума има по-добър контакт с всеки тип настилка, по-устойчива е на натоварване и високи скорости. Диагоналната гума от своя страна има по-кратък живот, което означава, че не след дълго ще ви се наложи да я замените.

Кога е нужно да сменя гумите си?

Съветваме ви да следите състоянието на гумите си – ако забележите видими износвания или дефекти, тогава гумите са за замяна. Следете и дали профилът на гумата не е изтънял под 1.6 мм, както и разстоянието, което сте изминали с тях. 

Ориентировъчният оптимален пробег, посочван от производителите, е между 40 000 и 70 000 километра.

Защо налягането на гумите е важно?

Доброто налягане на гумите означава оптимална производителност, икономия на гориво, управляемост и сигурност. А какви трябва да бъдат неговите стойности, можете да откриете в ръководството на гумите и автомобила. 

ProGumi