ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Avon AS12 All Season VAN 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Avon AS12 All Season VAN 205/75R16 113R #276563

EAN: 0029142971269
Всесезонни гуми Avon AS12 All Season VAN - Лекотоварни Гуми ( 113R )
Товарен индекс 113 до 1150 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
354 . 62 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от AVON. Моделът AS12 ALL SEASON VAN се предлага от ProGumi с атрактивна цена.Този модел може да е правилният избор за вас ако търсите да поръчате всесезонни гуми. Маркираната ширина за модела е 205. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 75. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R16. 113 (до 1150 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс R (до 170 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност A. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност C. Тази гума е доста тиха при шофиране нивото на шум е 73 dB. Ние можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител AVON
Модел AS12 ALL SEASON VAN
Сезон всесезонни гуми за бус
Ширина 205
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 113 (до 1150 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
C
A
2
73

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Когато купите гуми с по-добри показатели за разход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Много научните изследвания показват, че на гумите се дължи около 20 процента от разхода на гориво при вашия автомобил.

Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокърт път. Разликата между стойностите A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията на гориво е маркирана от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране. Сцеплението с влажен асфалт е изключително важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху влажния асфалт. Например за кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи дори и само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови автогуми  гуми 205 55 r16  нови гуми  зимни гуми цена 

Този сайт използва бисквитки