ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
AUSTONE SP901 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми AUSTONE SP901 265/70R16 112T #162275

EAN: 6937833503511
Зимни гуми AUSTONE SP901 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 112T )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 112 до 1120 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 0 бр.
159 . 03 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание AUSTONE е фирмата произвела тази гума. Любима марка на редица наши клиенти. Моделът SP901 може да закупите от сайта ProGumi.Този модел е подходящ за вас ако търсите зимни гуми. Ширина на модела е 265. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 70. R16 е маркирания диаметър за гумата от производителя. Товарен индекс - 112 (до 1120 кг). Скоростния индекс за модела T (до 190 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Сцеплението на мокро за модела е C. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Разглеждания от вас моделе доста тих при шофиране нивото на шум е 73 dB. Магазин ProGumi може да направим доставката за 2 дни.
Характеристики
Производител AUSTONE
Модел SP901
Сезон зимни гуми
Ширина 265
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 112 (до 1120 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Тежест 17.07
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
2
73

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват приблизително 15-20% от разхода на гориво за вашата кола. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми ще имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на каране също могат да окажат значително влияние. Екологичното шофиране намалява разхода на гориво. Икономията в потреблението на гориво се оценява от A до G по цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране. Сцеплението с влажна пътна настилка е много важно от гледна точка на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху влажния асфалт. За автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Той класифицира гумата по отношение на европейските стандарти за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: летни гуми цени  зимни гуми цени  автогуми цени  гуми за мотор 

Този сайт използва бисквитки