ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
AUSTONE SP802 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми AUSTONE SP802 195/55R15 85V #264924

EAN: 6937833547300
Летни гуми AUSTONE SP802 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 85V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 85 до 515 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
73 . 04 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е AUSTONE. Една от познатите фирми на пазара. Предлаганият модел SP802 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi.Този модел може да е правилният избор за вас ако търсите да закупите летни гуми. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 195. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 55. R15 е маркираният диаметър за гумата. Максимално допустимият товарен индекс е 85 (до 515 кг). Тези гуми имат скоростен индекс V (до 240 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро B. Маркировката за разхода на гориво е D. Разглежданите от вас гуми са доста тихи за този клас , като нивото на шум е 70 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител AUSTONE
Модел SP802
Сезон летни гуми
Ширина 195
Височина 55
Диаметър R15
Товарен индекс 85 (до 515 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
70

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Ако имате гуми с висока категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 17-20 процента от разхода на гориво при вашата кола.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Обърнете внимание, че гуми с ниско налягане увеличават доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на управление на автомобила също могат да окажат сериозно влияние. Енергийно ефективното каране ще намали разхода на гориво - съответно и разходите Ви.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G в цветна схема.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране. За превозно средство движещо се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е много важно от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокрия асфалт.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Той маркира гумата по отношение на европейските лимити за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: нови автогуми  гуми 195 65 r15  всесезонни гуми цена  зимни гуми